Zandvoort – Accord Racing is seizoen 2018 begonnen met een dubbelzege. Tijdens de 2H + 4H promorace van het DNRT Endurance kampioenschap op Circuit Zandvoort was het team in beide races niet te kloppen. Wennen was het wel, want er zijn flink wat wijzigingen binnen Accord Racing. Zo reed men met een nieuwe rijderssamenstelling waarbij David Vlaanderen zijn debuut maakte in de wedstrijdauto en stond het team aan de start met de splinternieuwe Renault Clio RS, die de verwachtingen méér dan waarmaakte! ‘Een succesvolle start van een prachtig seizoen’, was dan ook de reactie van Klaas Vlaanderen na afloop van de race.

In 2018 is Accord Racing terug binnen de DNRT Endurance, waar het team heeft ingeschreven voor het complete kampioenschap. De eerste race, de 2H + 4H promorace op Circuit Zandvoort, stond dan ook in het teken om het team voor te bereiden op de 8 uur, 10 uur en 24 uurs race die dit jaar nog volgen. Na jaren trouwe dienst heeft de Volkswagen Golf TDI plaats gemaakt voor een splinternieuwe Renault Clio RS met opvallende ‘Accord / Martini striping’. Een moderne raceauto met een 1.6 Turbo motor, schakelflippers en een stabielere wegligging. De perfecte basis voor een betrouwbare endurance auto. De preparatie van de auto is, net als de afgelopen seizoenen, in handen van MDM Motorsport. Tijdens de 2H + 4H promorace stond David Vlaanderen voor het eerst aan de start van een officiële race. ‘Tijdens de tests met de Renault Clio RS voelde ik me meteen op mijn gemak in de auto en reed ik direct snelle rondetijden. Ik zat niet ver van de rondetijden van mijn broer Robbert, waardoor ik mijn debuut ga maken tijdens dit seizoen. Ook mijn vader Klaas Vlaanderen maakte zijn rentree op het Zandvoortse asfalt waardoor we met de complete familie Vlaanderen voor het eerst in één auto aan de start staan.’

Tijdens die eerste race over 2 uur was het Marcel Dekker die voor Accord Racing naar de eerste PolePosition van het seizoen reed. Dekker, voormalig kampioen Renault Clio Cup, werd door het team aangetrokken om de afstelling van de auto te verfijnen en is als vierde rijder van het team snel én erg constant. ‘Ook in 2018 mag ik Accord Racing komen versterken. Ik heb veel ervaring met de Renault Clio RS en kan Robbert, David en Klaas dus goed helpen tijdens alle races dit seizoen. Het eerste weekend was meteen zeer sterk en ik heb vertrouwen in de samenwerking. We gaan voor het kampioenschap!’, aldus een strijdlustige Marcel Dekker.

Accord Racing maakte zijn hoge verwachtingen direct waar, door in zowel de 2 uurs race als de 4 uurs race de winst voor zich op te eisen. Makkelijk ging dat niet, want Robbert Vlaanderen pakte slechts 2 rondes voor het einde van de race de koppositie af en won na 4 uur rijden met slechts 5 seconde voorsprong de race. ‘Dit was écht gaaf! Met nog 30 minuten te gaan kwam ik zo’n 20 seconde achter het leidende team de baan op en kreeg ik van het team te horen dat er nog kans was om de race te winnen. Ik heb alles gegeven en reed zo’n anderhalve seconde per ronde sneller waardoor ik 2 rondes voor het einde van de race aan de staart van het leidende team ‘The Dukes’ kwam. De Clio reed fantastisch en ik kon ik de leiding overnemen waardoor we direct de race wisten te winnen. Fantastisch natuurlijk!’.

Accord Racing wordt mede mogelijk gemaakt door: Accord Uitzendbureau – Pay2B – Securitas – Bengel Media – Meijers – Hospitality Hero’s – S&S Online Marketing